Vanmorgen op mijn werkaccount spam van ff7.nl. Blijkbaar gericht aan studenten (nee dat ben ik niet meer). Ziet er uit als een idee van studenten voor studenten: je scriptie backuppen naar hun server en vervolgens kans maken die weer op te kunnen halen. Leuk idee, maar jammer van het spammen. Het is wel een internationaal gezelschap: het IP van de server 194.126.173.10 staat volgens whois op naam van een bedrijf Eureka Solutions Sp uit Warschau, Polen maar is in Nederland. Die server eros.e-dentify.nl wijst weer naar een Nederlandse hoster. Abuse afhandeling voor het Poolse bedrijf wordt gedaan door swiftnoc.com en die zitten weer in Engeland.
2008-03-27 (#)
Lately a major factor in spam seems to be casino spam. I see names popping up like Royal VIP Casino or Euro VIP Casino. According to analysis by James Miller it is all the same company from Antigua.
2007-10-19 (#)
The Register: Pump-and-dump scammers debut MP3 spam. My conclusion: all ingredients for "spit" (spam over ip telephony) are there, and the wait is for the first "event" to happen.
2007-05-30 (#)
Robert Soloway was taken into custody today on several charges. Everybody with an e-mail address has probably received his spam. Good to know that justice gets served on spammers eventually. Also published in the Seattle Post Intelligencer: Feds: Notorious Seattle 'Spam King' indicted. Original source: Usenet posting.
2007-04-23 (#)
German-language extortion spam seems to be the new rage. After the livecamflatrate stuff, I received something that looked like an official court summons to stop spamming. Yes, quite amusing. But, a simple google search finds lots of German blogposts about the Widerruf der Genehmigung zur Speicherung meiner Daten fuer gewerbliche Zwecke. To all those spammers: I don't live in Germany, so you can stop try to extort money from me via the German courts.
2007-01-02 (#)
A spammer has used a sender address in one of my domains as From: address, so I get to see all the bounces, and in some cases the original e-mail gets bounced along so I get to view the original. The spam itself uses an image that is supposed to defeat any OCR attempt by anti-spam software, but I have a hard time viewing the image myself... stock symbol and description gimped away because I don't want to become a stock criminal myself.
2006-11-19 (#)
Spam (ongewenste e-mail) komt in vele vormen, soms ook van bedrijven die een 'marketing mogelijkheid' belangrijker vinden dan 'goede Internet gebruiker' zijn. Eerst merkte ik dat de Telegraaf reiskrant elk op hun website ingevulde e-mail adres graag van een 'electronische nieuwsbrief' wilde voorzien zonder enige verificatie of dat adres dat wel wilde (en de 'afmelden' link hield de nieuwsbrief niet tegen). Nu vandaag krijg ik weer een 'nieuwsbrief' van het Kruidvat omdat ik een keer hun fotoservice heb geprobeerd (die trouwens heel slecht beviel: fotos waren verlaagd in resolutie, en je mag in een bak in de winkel een zak fotos uitzoeken), terwijl ik daar ook alle vinkjes had uitgezet en al een keer de 'afmelden' link had gebruikt. Dames en heren 'marketeers', u bevindt zich in het gezelschap van Russische criminelen en Nigeriaanse oplichters. Of dit nu het goede gezelschap is ...
2006-08-11 (#)
I received spam (that's no news) with an invoice.doc attachment (that is a bit of news). Besides the usual rants about sending people word files, this has one interesting side effect: the company and author name are in the .doc file. Company: Phoenix Management Corporation author: William Esther.
2006-05-02 (#)
I had an itch to scratch, and I created scrssfeed: SpamCop reply mail rss feed to generate an rss file of the links in a SpamCop reply mail.
2006-04-14 (#)
Aanpassing aan het artikel over marketingsnake. Ze heten nu green-advertising. Verder exact dezelfde manier van werken.
2006-04-11 (#)
Het lijkt wel recent of Duitsland het nieuwe land is om spam vandaan te sturen naar Nederlandse Internet gebruikers. Nadat ik eerst ontdekt had dat marketingsnake spam verwees naar een in Duitsland gehoste website valt het me nu meer op. Shirtcity, ook gehost in Duitsland lijkt het gewoon leuk te vinden om naar een random opgegeven mail adres mail te sturen en meerdere pogingen tot unsubscribe en klachten bij providers niet te zien als reden om daar mee te stoppen. En nu net zie ik mail van budgetfastener die de 'unsubscribe' link (voor spammer-waarden van) ook op een duits adres geeft.
2006-04-04 (#)
Typed a bit about the web form spam attempts that I have seen today.
2006-03-20 (#)
Eens serieus in de sporen gedoken van spam van marketingsnake. Interresant en zeer internationaal spoor.
