BBS Koos z'n Doos schermen

Recent kwam ik een paar screenshots van het BBS tegen die ik blijkbaar gemaakt heb.

Natuurlijk met Telix: contact met het BBS. Eerst kreeg je de mailer aan de lijn die een banner gaf waarna je met een druk op esc naar het BBS ging. Caller-id was helemaal niet beschikbaar in die tijd maar ik hoopte zo mensen die rare dingen wilden doen het idee te geven dat misschien toch wel hun nummer geregistreerd was.


Het inlogscherm van het BBS zelf wat dan even later kwam. Nog geen kleurtjes natuurlijk: pas na inlog was bekend of de gebruiker dat wel op prijs stelde


Na inloggen: wat tellertjes en een overzicht van de activiteit. De hoeveelheid download is naar huidige maatstaven natuurlijk weinig maar in een tijd dat modems niet sneller gingen dan 28k8 was dat wel anders. Lijnen 5 en 6 waren de 2 lijnen van Fido IBM PCgg, dus eigenlijk van een ander BBS, maar het zag er natuurlijk wel stoer uit, zoveel lijnen.


Het hoofdmenu met toegang tot alle zaken. 'Access tot E-mail/Usenet' was via Waffle en de 'Time Bank' was een optie om toegangstijd te sparen.


Het uitlogscherm, met nummers van andere BBS-en. Blijkbaar speelde het verschil tussen betaal-bbsen en hobby-bbsen toen sterk, in ieder geval voor mij. Knetter was een verwijzing naar de rare karakters die in beeld konden komen als je met een modem zonder foutcorrectie de verbinding verbrak.

Terug naar BBS Koos z'n Doos geschiedenis.

Koos van den Hout