Er is weer een beetje tegengas tegen de ... / 2008-05-08

2008-05-08 Er is weer een beetje tegengas tegen de ...
Er is weer een beetje tegengas tegen de politie die alles maar wil registreren en later wil kijken of de gegevens nog bruikbaar zijn. Gisteren stond er een stukje in de Volkskrant Politie registreert alle auto’s bij Zwolle
De kentekens van alle voertuigen die bij Zwolle over de snelwegen A28 en A50 rijden, worden door de regiopolitie IJsselland vastgelegd en drie dagen bewaard.
Het College bescherming persoonsgegevens was niet op de hoogte en noemde de handelwijze van de politie Ijsselland onaanvaardbaar volgens het Volkskrant artikel. Volgens een artikel vandaag Kamer beducht voor autoregistratie
De regiopolitie IJsselland gaat over de schreef door de kentekens van alle voertuigen die over de snelwegen A28 en A50 rijden vast te leggen en te bewaren. Dat stelt een meerderheid van de Tweede Kamer.
Alleen het CDA komt met een volgens mij zwak antwoord:
Het CDA is de enige regeringspartij die daar geen bezwaar tegen heeft. ‘Zie het als uitbreiding van het cameratoezicht’, zegt Kamerlid Ciska Joldersma. ‘Heel belangrijk voor onze veiligheid.’
De duidelijkste opmerking is van CBP-voorzitter Jacob Kohnstamm:
Het is de politie niet gegeven onverdachte burgers te registreren.
En zelfs de politie moet zich aan de wet houden.

Ook Martin Bril had er een mooie opinie over in de Volkskrant maar dat artikel zie ik nog niet on-line staan. De afsluiter:

En waar ik de allergrootste hekel aan heb, is dat ze dan altijd zeggen dat het voor mijn eigen bestwil is. Ik als burger wilde toch al die veiligheid?
Nou nee, weg ermee.
Briljant.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009115 seconds.