Een van mijn e-mail adressen is een adre ... / 2008-08-05

2008-08-05 Een van mijn e-mail adressen is een adre ...
Een van mijn e-mail adressen is een adres wat makkelijk bedacht wordt door mensen voor webformulieren. Als gevolg hier van krijg ik regelmatig e-mail van websites die bang zijn dat ze potentiele klanten kwijtraken als ze de ingevoerde e-mail adressen eerst verifieren voor ze hun 'nieuwsbrieven' en dergelijke sturen. Als ik dus in de verkeerde bui ben gaan die mails gelijk door naar het spamklacht.nl klachtenformulier en spamcop.net en als ik in een goeie bui ben probeer ik een keer iets als een 'unsubscribe' link of corrigeer het e-mail adres op de website naar iets als info@afzenderdomain.
Vandaag een bijzondere verdwaalde e-mail:
Geachte mevrouw Slotboom,
Hartelijk dank voor het inzenden van uw pasfoto voor uw OV-chipkaart.
U ontvangt uw nieuwe Voordeelurenabonnement op de OV-chipkaart..
Ik heb alleen zeker geen voordeelurenabonnement meer: juist vanwege de invoering van de OV-chipkaart en het absoluut niet goed nadenken over privacy daarbij heb ik mijn voordeelurenabonnement opgezegd. Maar blijkbaar wil de NS nog eens extra aantonen dat ze slecht nadenken over privacy en accepteert dus elk willekeurig e-mail adres ergens in het invoeren van de gegevens. De 'mijn gegevens' link uit het mailtje geeft ook de gegevens zoals die bij de NS geregistreerd staan, dus ik kan nu van deze mevrouw Slotboom adres, geboortedatum en telefoonnummer zien.
Uit de NS privacy policy waarnaar verwezen wordt op de pagina met gegevens:
Om uw persoonlijke gegevens optimaal te beschermen tegen onbevoegde toegang of onbevoegd gebruik, wordt binnen NS steeds de nieuwste beveiligingstechnologie toegepast.
Nou, blijkbaar is die nieuwste beveiligingstechnologie in dit geval een unieke url via een third-party e-mail response bedrijf die gestuurd wordt aan een e-mail adres waarvan niet geverifieerd is dat het klopt met de persoon waar het over gaat.

Tags: , , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008192 seconds.