Het herfsttreffen van de nvhpv was dit w ... / 2008-10-05

2008-10-05 Het herfsttreffen van de nvhpv was dit w ...
Het herfsttreffen van de nvhpv was dit weekend. Direct na het terugkomen van het Surf-IBO congres in Eindhoven konden we door op de ligfiets naar camping de Woensberg in Huizen. Onderweg kreeg ik ergens net buiten Hilversum een lekke achterband. De eerste lekke band met mijn ligfiets! Na wat gemopper deze geplakt en een groot stuk glas uit de buitenband verwijderd. We nemen de plakspullen niet vaak mee, deze keer toevallig wel. Daarna weer verder gefietst. In het donker, navigerend met de GPS die soms wel eens rare ideƫen heeft over kortste route over verharde weg. Op het laatste stuk ging het regenen. De helling op richting de Woensberg begon mijn achterband weer af te zakken, dus het laatste stuk maar gelopen. Ik ging er eigenlijk van uit dat de vers geplakte band door het er in komen van regenwater weer losgelaten had, maar ik had toen niet zo heel veel zin meer om er naar te kijken, want ik had honger. We waren te laat voor de barbeque maar toch wat gegeten en daarna gekletst met de rest van de ligfietsers (altijd een gezellige groep met zeer verschillende achtergronden).

Zaterdagochtend eerst een geleende binnenband achter erin gezet en toen onderweg op de toertocht. Een echt mooie tocht door de omgeving met veel onverwachte mooie plekken er in. Maar, onderweg sloeg de pech ook bij mij weer toe: lekke voorband. Dankzij veel aanwezige helpende handen in een recordtijd de binnenband vervangen door een reserve binnenband van een collega fietser terwijl iemand anders nog eventjes de lekke band plakte omdat we nog op een andere reparatie stonden te wachten. Na de middagpauzestop met de rituele koffie met appeltaart ontdekte ik dat mijn achterband ook weer aan het afzakken was. De rest van de tocht deze een paar keer opgepompt om door te kunnen blijven rijden. Een paar keer er door andere rijders op gewezen dat mijn achterband erg zacht was. Ja dat wist ik al, ik wilde het plakken even uitstellen. Ook was het fietsen niet erg comfortabel omdat de binnenbanden beiden zorgden voor wat ongelijke plekken in mijn wiel.

Na terugkomst dus aan het plakken gegaan: de geleende binnenband van achter, toen ook maar de buitenband gecontroleerd en het gat van vrijdagavond aan de binnenkant van de buitenband geplakt. Daarna het 2e lek in de originele achter-binnenband. Dat bleek echt een nieuw gat te zijn, geen loszitten van de reparatie van vrijdagavond. Daarna had ik het wel een beetje gehad met banden plakken. Voor minstens een jaar ofzo. Gelukkig was er zaterdagavond een maaltijd verzorgd door de onvolprezen keukenhelden afgesloten met een Irish coffee (hips!) en een avond met meer gezelligheid en een snel verdampende fles wijn.

Zondag werd het steeds regenachtiger en was iedereen duidelijk moed aan het verzamelen voor de terugtocht. We zijn met een kleine delegatie teruggereden naar Utrecht via hoofdwegen, de bossen leken ons te modderig. Onderweg bleef het ook regenen dus thuis was het heel hoog tijd voor douche en droge kleren. In totaal over het weekend 4 keer een band lek gehad terwijl ik dat daarvoor nooit had met mijn ligfiets.

Een beetje een concentratie van pech en drukte zo dicht op elkaar. En toen keek ik zondagmiddag met een half oog in de krant en zag dat er sinds ons vertrek vrijdag een hoop wereldnieuws was gebeurt in Nederland.

Update: Foto's staan nu on-line, het artikel op ligfiets.net met meer verslagen en foto's.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008463 seconds.