Eind jaren 80 en begin jaren 90 keek ik ... / 2008-11-04

2008-11-04 Eind jaren 80 en begin jaren 90 keek ik ...
Eind jaren 80 en begin jaren 90 keek ik graag naar de WDR computerclub. Wolfgang en Wolfgang waren een beetje aan het hobbyen met computers en maakten daar TV van. Ik herinner me nog een uitzending waarin Wolfgang Back vertelde dat'ie voor de 4e keer een computer opgeblazen had in de voorbereiding van het programma. Sinds ik in Utrecht woon (1997) moet ik het zonder WDR doen (zit niet meer op de analoge kabel, een vaag grieks kanaal schijnt belangrijker te zijn en Ziggo gaat gewoon het analoge pakket krimpen voor meer digitale kanalen in dezelfde ruimte) dus heb ik het sindsdien niet meer gezien. Het programma op de WDR tv is op 22 februari 2003 gestopt.

Naar aanleiding van wat andere WDR dingen die ik ergens zag zocht ik vandaag even op 'WDR computerclub' en kwam toen tegen hoe het er mee gaat: De heren zijn in Juli 2006 weer begonnen. Eerst met een 'audio sendung' (podcast) en daarnaast later weer terug op tv op een regionale zender in Duitsland. En een website om het geheel te ondersteunen Computer:club 2 waar ook de tv uitzendingen terug te zien zijn. Ooit on-line met de 'Komcom' (Kommunikations Computer, een BBS) maar ze hebben het web omarmt (ze hadden de eerste website van de WDR). Ze zien er nu wat ouder uit (eigenlijk waren ze pensioen gerechtigd) maar hobbyen voor de camera kunnen ze niet laten. Hun sterke meningen zijn er ook niet minder sterk op geworden (en dankzij het web kunnen ze die nu nog makkelijker uiten). En er zijn nog steeds heel veel luisteraars en kijkers voor.

Het blijft duitstalig, en daar krijg ik niet altijd alle nuances van mee. Maar het is leuk om ze weer eens te horen/zien.

Tags: , , , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.010167 seconds.