Henk van de Kamer is ondubbelzinnig over ... / 2008-11-07

2008-11-07 Henk van de Kamer is ondubbelzinnig over ...
Henk van de Kamer is ondubbelzinnig over het electronisch patienten dossier. Ik heb geen brief gezien dus ik vrees dat'ie ook aangezien is voor reclame. Tijd om zelf ook een bezwaarschrift epd in te dienen. Als er een voorbeeld is van de enige manier om informatie echt blijvend te beschermen tegen alle vormen van misbruik is deze niet te verzamelen dan is het wel het epd (electronisch patienten dossier).

Ik vertel liever aan een behandelend arts in persoon welke allergie├źn ik heb en niet heb dan dat dit uit een computersysteem moet komen waarin gegevens niet volgens standaarden uitgewisseld worden. Zoals Henk ook aangeeft: de gebruikers zullen teveel denken dat omdat het uit de computer komt het allemaal klopt. En deze gegevens uitwisseling is veel te interresant voor misbruik zoals inzage door werkgevers, verzekeringen, politie of 'veiligheids' diensten dus er zal misbruik komen. Om dit veilig uit te wisselen moet je een netwerk opzetten van militaire proporties en met militaire procedures voor versleuteling en toegangscontrole. Ik verwacht niet dat mensen in de zorg die niet zo bekend staan als veilig omgaand met gegevens en computersystemen ineens het militaire niveau van computer beveiliging gaan gebruiken.

En het is natuurlijk ook waanzin dat ook dit er weer doorgeduwt wordt voor er politieke overeenstemming over is.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008506 seconds.