Henk van de Kamer is ondubbelzinnig over ... / 2008-11-07

2008-11-07 Henk van de Kamer is ondubbelzinnig over ... 11 years ago
Henk van de Kamer is ondubbelzinnig over het electronisch patienten dossier. Ik heb geen brief gezien dus ik vrees dat'ie ook aangezien is voor reclame. Tijd om zelf ook een bezwaarschrift epd in te dienen. Als er een voorbeeld is van de enige manier om informatie echt blijvend te beschermen tegen alle vormen van misbruik is deze niet te verzamelen dan is het wel het epd (electronisch patienten dossier).

Ik vertel liever aan een behandelend arts in persoon welke allergie├źn ik heb en niet heb dan dat dit uit een computersysteem moet komen waarin gegevens niet volgens standaarden uitgewisseld worden. Zoals Henk ook aangeeft: de gebruikers zullen teveel denken dat omdat het uit de computer komt het allemaal klopt. En deze gegevens uitwisseling is veel te interresant voor misbruik zoals inzage door werkgevers, verzekeringen, politie of 'veiligheids' diensten dus er zal misbruik komen. Om dit veilig uit te wisselen moet je een netwerk opzetten van militaire proporties en met militaire procedures voor versleuteling en toegangscontrole. Ik verwacht niet dat mensen in de zorg die niet zo bekend staan als veilig omgaand met gegevens en computersystemen ineens het militaire niveau van computer beveiliging gaan gebruiken.

En het is natuurlijk ook waanzin dat ook dit er weer doorgeduwt wordt voor er politieke overeenstemming over is.

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004190 seconds.