Ik was op zoek naar een hosting oplossin ... / 2008-11-13

2008-11-13 Ik was op zoek naar een hosting oplossin ...
Ik was op zoek naar een hosting oplossing. Mijn wensen zijn simpel: Linux debian of ubuntu, 512 Mb memory, 10G disk, 10G traffic/maand, root access, 1 IPv4 IP. De gemiddelde VPS aanbieding past daar prima bij. Maar.. een ding verandert de zaak: ik wil ook ipv6. Liefst native. Als voorstander van ipv6 moet ik natuurlijk ook zelf een keer zorgen dat het geheel via ipv6 bereikbaar wordt. De enige die ik vond die het native ondersteund is ShockMedia maar die zitten voor mijn wensen net op een onhandige plek: 256 Mb of 768 Mb geheugen en 5G of 50G per maand traffic. Ga ik toch van 35 euro/maand naar 70 euro/maand (vast ex btw).

Ik zou het wel kunnen oplossen met een ipv6 tunnel maar dat moet dan maar net weer samenwerken met het door de hoster gekozen virtualisatie pakket. Vaak is daarvoor medewerking nodig van de beheerder van de fysieke server, en bij een budgethoster verwacht ik eigenlijk ook niet dat ze dit soort specials ondersteunen.

Met een eigen server is dat probleem weer wat minder maar dan wordt het geheel weer wat prijzig.
Allemaal afwegingen. VPS hosters zijn niet zo makkelijk te vinden in Nederland, misschien zie ik er een over het hoofd die dit allemaal wel heeft.
Update: Ze zijn er wel: aanbieders van VPS hosting met ipv6 support, na zoeken en wachten op wat vragen aan diverse sales afdelingen: Update: Maar het hele hosting idee gaat niet door, ik blijf alles thuis draaien op de eigen thuisserver greenblatt met IPv4 en IPv6 van xs4all.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009469 seconds.