Vandaag zou het geen fietsweer worden du ... / 2009-02-15

2009-02-15 Vandaag zou het geen fietsweer worden du ...
Vandaag zou het geen fietsweer worden dus was ik maar begonnen aan een project waar de onderdelen al even voor klaar lagen: de binnenbanden en buitenbanden van mijn ligfiets vernieuwen en de ketting schoonmaken. De buitenbanden hadden toch al naar schatting 7000 kilometer afgelegd, dus een keer vervangen was wel nuttig. Op de Nazca Pioneer zaten al Schwalbe Marathon banden, die zijn prima bevallen en dus heb ik weer gekozen voor deze banden. De overweging was nog even of de Marathon plus een keuze was, deze is nog lekbestendiger, maar de afweging extra lekbestendigheid versus rolweerstand kwam toch uit op 'niet meer rolweerstand'. Bij het er op leggen van banden heb ik altijd wat moeite om ze ervan te overtuigen dat 'rond' de ideale vorm is, meestal blijven er toch lichte hobbels achter ondanks duwen en trekken. Deze keer heb ik de methode 'gelijk terdege oppompen' geprobeerd en ergens bij 6 bar schoten zowel voor- als achterband in de goede ronde vorm. Maximum voor deze banden is 7 bar en daar ben ik voor gegaan.
Daarnaast heb ik de ketting eens schoongemaakt. Doordat ik de afgelopen tijd een paar keer door de regen had gefietst en niet direct de ketting schoongemaakt was deze nogal gaan roesten wat de snelheid ook niet ten goede kwam. De ketting heeft een nacht in een badje diesel gelegen en daarmee is de nodige rommel er uit gekomen. Ik heb nu ook de truukjes van de sluitschakel geleerd. Ik kan nu dus weer een pot vooruit, op volle snelheid.
Update 2009-02-16: Ja het werkt, gemiddelde snelheid naar mijn werk vanmorgen 23.94 kilometer per uur.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.010035 seconds.