Pasen: tijd voor het paastreffen van de ... / 2009-04-13

2009-04-13 Pasen: tijd voor het paastreffen van de ... 11 years ago
Pasen: tijd voor het paastreffen van de nederlandse vereniging voor human powered vehicles, in het dagelijks gebruik beter bekend als de ligfietsers. Dit jaar ook weer op camping de Harskamperdennen in Harskamp.

Vrijdag er heen met een groepje uit Utrecht van de u-liggers, een leuke rit bij aangenaam weer.

Zaterdag ben ik zelf er op uit gegaan om mijn wardrive score bij te stellen door vanaf een andere plek dan gewoon te gaan fietsen. Het werd een fietstocht Harskamp, Otterlo, een stukje Arnhem, Wolfheeze en een puntje van Ede en weer terug. Nieuwe netwerken gevonden: 2640 (op 3021 totaal, bijzonder hoge verhouding voor wardriven). Net voor Ede brak de binnenkabel van de achterderailleur van mijn fiets, dus toen was de focus op terugkomen. Doordat de derailleur terugschoot zat ik achter in de hoogste versnelling en moest ik mijn kleinste voorblad kiezen om nog een beetje weg te kunnen rijden. Bij de fietsenmaker in Harskamp gestopt, die had nieuwe binnenkabels voor Shimano. Op de camping de nieuwe kabel er in gezet en toen bleek ook dat de buitenkabel aan het verslijten is. We kregen de binnenkabel er niet door. We, want als je in dit gezelschap aan je fiets gaat sleutelen heb je binnen de kortste keren hulp met goeie inzichten. Uiteindelijk zat het probleem in de laatste centimeters buitenkabel en die hebben we afgeknipt. Het geheel past nogsteeds en ik schakel nu weer stukken lichter. Maar die buitenkabel mag dus ook wel eens vervangen worden. Met mijn rijstijl slijt er toch van alles aan zo'n fiets.

Het programma voor Zondag was niet de traditionele toertocht maar een puzzeltocht in groepjes. Iedereen in een groep laten fietsen was bij het aantal inschrijvingen verkeerstechnisch niet meer handig. Maarten had een hele leuke puzzeltocht samengesteld die we met een groepje van 10 personen prima uit konden voeren. Ik had de accu van de wardrive box aan de lader gehad dus die ging voor de aardigheid ook weer mee. Heel wat vragen van mede-ligfietsers mogen beantwoorden over wat die antenne was achterop de fiets. Voor degenen die het nog nalezen: 629 nieuwe netwerken gevonden, 837 in totaal, en dat voor een rit grotendeels door open velden. Een kaartje met de route en de gevonden netwerken.

Maandag weer opruimen en afbreken en terug naar huis. Ook prima fietsweer, niet te warm.


Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004555 seconds.