Vandaag in het nieuws: Privacy ondergesc ... / 2009-06-12

2009-06-12 Vandaag in het nieuws: Privacy ondergesc ... 11 years ago
Vandaag in het nieuws: Privacy ondergeschikt in paspoortwet - De Volkskrant : er is een nieuwe paspoortwet geaccepteerd door zowel de tweede als eerste kamer die enorme gevolgen heeft voor de privacy zonder dat het Malieveld heeft volgestaan met demonstranten. Terwijl de inhoud van dit wetsvoorstel volgens mij wel alle aanleiding geeft tot demonstraties aan de ene kant en serieuze vragen waarom de Nederlandse wetgever zich niet aan de Nederlandse grondwet wil houden aan de andere kant. Helaas hebben we in Nederland (nog) geen constitutioneel hof wat de wetgever op de vingers kan slaan. Uit het artikel
Alle Nederlanders boven de 14 jaar komen met hun vingerafdrukken, foto, sofi- of BSN-nummer in één databestand. Een bestand dat vrij toegankelijk is voor de inlichtingendienst en onder voorwaarden kan worden ingezien door justitie en politie.
Onder voorwaarden is natuurlijk waar het eerste aan getrokken gaat worden. Binnen de kortste keren zit elke rechercheur er ongestoord in te grasduinen.

Juist op de 80e geboortedag van Anne Frank moet iedereen zich toch realiseren wat een enorme gevaren voor de vrijheid van iedere Nederlander uitgaan van een dergelijk databestand. De enige manier om zo'n bestand te beschermen tegen misbruik is het niet aan te willen leggen.

De vraag is: als het gaat om veiligheid in Nederland, wie beschermt ons tegen de overheid?

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004354 seconds.