Tijd om wat aan mijn ligfiets te doen: h ... / 2009-07-18

2009-07-18 Tijd om wat aan mijn ligfiets te doen: h ...
Tijd om wat aan mijn ligfiets te doen: het stuur was verbogen geraakt, vermoedelijk als gevolg van een harde val. Het nadeel van aluminium: daar buig je weinig aan terug. Maarja, het is zoveel lichter. Ik heb op Cycle Vision een praatje gemaakt met de mensen van Nazca Ligfietsen en die konden heel snel een vervangende stuurbocht opsturen. Mijn vraag was natuurlijk hoe ik het stuur uit elkaar moest halen, vooral de (de)montage van de bar-end shifters was me niet duidelijk. Bij de Shimano techdocs site kon ik de gewenste documentatie en tekeningen vinden, en toen was het ineens allemaal wel duidelijk. Stuur gedemonteerd, alle tie-wraps er af, oude stuurbocht eruit, nieuwe stuurbocht er in en weer alles gemonteerd. Ik denk alleen dat ik voor de vakantie ook nog remkabels wil vervangen. Het is wel een lekker gevoel om je eigen fiets gerepareerd te hebben.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008135 seconds.