Ik las vanmorgen in de Volkskrant dat 'T ... / 2009-12-17

2009-12-17 Ik las vanmorgen in de Volkskrant dat 'T ... 10 years ago
Ik las vanmorgen in de Volkskrant dat 'Teletext' in Engeland er mee opgehouden is: 4e tussenkopje in dit artikel uit het betaalde archief van de volkskrant. Ik vond het al wat verwarrend omdat het ging over 'Teletext' terwijl de dienst bij de BBC 'Ceefax' heet. De schrijver van het artikel leek ook aan te nemen dat het over de BBC ging:
In Nederland is Teletekst onderdeel van de Publieke Omroep, terwijl de dienst in het Verenigd Koninkrijk zichzelf moest bedruipen met inkomsten uit advertenties.
Dit is alleen geldig voor de diensten van 'Teletext UK' die op de commerciƫle TV-zenders opereert. Ceefax is apart en wordt betaald uit de beruchte 'TV License' in Engeland.

Enfin, gelijk eens gekeken op BBC 1/2 en daar zag ik ook geen Ceefax meer. Ik ging er van uit dat iemand bij Ziggo het bericht ook niet helemaal gesnapt had en maar de hele zaak had uitgezet maar nu ik even zoek in nl.media.tv via google groups lijkt het er op dat het al veel langer uitstaat. Vreemd, ik dacht dat ik een paar weken terug nog het uitzendschema van Top Gear had nagekeken op BBC2 Ceefax.
Update 2009-12-17: Alleen pagina 888 (ondertiteling) doet het nog, wat overeenkomt met meldingen in nl.media.tv dat die ondertiteling uit de dvb ondertiteling komt (is apart van teletekst) en dan vervolgens als teletekstpagina 888 toegevoegd word aan het analoge signaal.


Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004317 seconds.