Vanmorgen via het centrum met de bus, me ... / 2010-01-13

2010-01-13 Vanmorgen via het centrum met de bus, me ...
Vanmorgen via het centrum met de bus, met de ov-chipkaart. Behalve het privacy aspect is het namenlijk verder een handig systeem, al zouden sommige dingen handiger kunnen voor de reiziger als een en ander vanuit het perspectief van de reiziger was ontworpen.
Maar op een bepaald moment vielen de ovchip kaartlezers in de bus uit. De chauffeur was naast het rijden bezig met een touchscreen waar een status op rood stond. Blijkbaar is er toch communicatie met de buitenwereld nodig voor werkende ovchip kaartlezers. Uit de originele verhalen begreep ik dat bussen genoeg hadden aan een gps ontvanger. Opvallend is ook dat de automatische halte-aankondigingen van de bus het toen niet meer deed. Toen kon ik dus ook niet meer uitchecken bij het uitstappen, of de kaartlezer van een andere gvu bus gebruiken om uit te checken, want ik zag overal rode ledjes. Bij een volgende busrit in een bus waar de ovchip automaat niet werkte zwaaide ik dus maar even met de ovchip kaart naar de chauffeur die me zo doorzwaaide.
Maar nu heb ik dus een uitcheck actie gemist. Kijken of de restitutie actie daar ook voor werkt.
Update 2010-01-13: Restitutie geprobeerd: volgens de ov chipkaart restitutieformulieren (afgrijselijke deeplink binnen een framesite) moet ik een bonnetje uitprinten met de laatste 10 transacties:
Let op: stuur uitdraai mee van laatste tien transacties. U kunt een overzicht van uw laatste tien transacties uitdraaien bij de oplaad- en verkoopautomaten op metrostations en bij Verkoop- en Informatiepunten.
Alleen: waar doe je dat. Op de ov-chipkaart adresvinder kan ik geen vinkje aanzetten 'transactie overzicht uitdraaien'. Die in de Uithof bij de bibliotheek kan het niet, de automaat bij de GVU klantenservice in het centrum kan het ook niet, dan maar in de rij voor het loket van de GVU klantenservice. Waar ze een stapje verder gingen: ze konden gelijk de mislukte transactie repareren, waardoor ik het hele formulier niet meer nodig had.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009556 seconds.