Het winterweer houdt nog steeds strak vo ... / 2010-01-14

2010-01-14 Het winterweer houdt nog steeds strak vo ...
Het winterweer houdt nog steeds strak vol, en dus kijk ik naar mijn vervoersmogelijkheden. Met de gladheid gebruik ik zowiezo maar de rechtopfiets en niet de ligfiets, rechtop voel ik me dan toch iets veiliger. Ik vroeg me eerst af waar alle meldingen over gladheid op fietspaden in Utrecht vandaan kwamen totdat ik van de week naar iets anders wilde fietsen dan naar mijn werk in de Uithof. In de gemeente Utrecht worden alleen de fietspaden goed schoongehouden. Op zich een prima actie. Maar, er zijn daarnaast nog veel meer fietsroutes waarlangs zich dagelijks grote aantallen fietsers voortbewegen. Als die fietsroute toevallig een achteraf straat is waar geen doorgaand autoverkeer hoort te zijn dan zit deze ook buiten de routes waar schoongemaakt zal worden. Een erg duidelijk voorbeeld is te zien rond het Salvador Allendeplein in Utrecht: de fietspaden daar, onder andere langs de Kardinaal de Jongweg zijn prima geveegd. Maar de Troelstralaan, wat voor veel fietsers de route is naar de binnenstad is een ijsbaan.
Ik had graag een kaartje uit openstreetmap toegevoegd maar daar ontbreken nogal wat fietspaden in dit gebied. Projectje voor wanneer het beter weer is.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.57 2022/02/15 21:48:18 koos Exp $ in 0.008298 seconds.