Het winterweer houdt nog steeds strak vo ... / 2010-01-14

2010-01-14 Het winterweer houdt nog steeds strak vo ... 10 years ago
Het winterweer houdt nog steeds strak vol, en dus kijk ik naar mijn vervoersmogelijkheden. Met de gladheid gebruik ik zowiezo maar de rechtopfiets en niet de ligfiets, rechtop voel ik me dan toch iets veiliger. Ik vroeg me eerst af waar alle meldingen over gladheid op fietspaden in Utrecht vandaan kwamen totdat ik van de week naar iets anders wilde fietsen dan naar mijn werk in de Uithof. In de gemeente Utrecht worden alleen de fietspaden goed schoongehouden. Op zich een prima actie. Maar, er zijn daarnaast nog veel meer fietsroutes waarlangs zich dagelijks grote aantallen fietsers voortbewegen. Als die fietsroute toevallig een achteraf straat is waar geen doorgaand autoverkeer hoort te zijn dan zit deze ook buiten de routes waar schoongemaakt zal worden. Een erg duidelijk voorbeeld is te zien rond het Salvador Allendeplein in Utrecht: de fietspaden daar, onder andere langs de Kardinaal de Jongweg zijn prima geveegd. Maar de Troelstralaan, wat voor veel fietsers de route is naar de binnenstad is een ijsbaan.
Ik had graag een kaartje uit openstreetmap toegevoegd maar daar ontbreken nogal wat fietspaden in dit gebied. Projectje voor wanneer het beter weer is.

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004578 seconds.