Na een lezing van Arnoud Engelfriet op d ... / 2010-02-14

2010-02-14 Na een lezing van Arnoud Engelfriet op d ...
Na een lezing van Arnoud Engelfriet op de recente surfnet cert (computer emergency response teams) / ibo (informatie beveiligers in het onderwijs) conferentie ben ik eens door Internetrecht aan het bladeren en hij merkt iets op waar ik me ook vreselijk aan erger: Houd eens op met dat “Bron: Youtube” of “Bron: Flickr.com”!. Het heeft dus ten eerste het aspect dat beide sites het platform zijn en dat de originele auteur prima te vinden is (mijn ergernis) maar ook dat de licentie het niet altijd zomaar toestaat (afhankelijk van de eventuele nieuwswaarde van filmpje / foto).
En prompt zie ik een voorbeeld hoe het wel moet: hln.be geeft bij de eerste foto's van het treinongeluk in België keurig aan: twitpic.com user xxxx. Alleen heb ik het toen niet bewaard en zijn de foto's nu blijkbaar wel vervangen door persfoto's.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008171 seconds.