Nedap stemcomputers zijn niet dood, ze r ... / 2010-03-02

2010-03-02 Nedap stemcomputers zijn niet dood, ze r ...
Nedap stemcomputers zijn niet dood, ze ruiken alleen maar heel raar. Bij de gemeenteraadsverkiezingen morgen weer een oprisping: Toch elektronisch stemmen bij verkiezingen - nu.nl waarbij dus stemcomputers een 'schaduwverkiezing' draaien, men kan na het echte kiezen met het rode potlood ook nog stemmen via een stemcomputer die werkt met het bonnetjessysteem (stem wordt gelijk uitgedraaid op een bonnetje en in een stembus gedeponeerd). Het aantal 'echte' stemmen met potlood en het aantal stemmen op de stemcomputers hoeven dus niet overeen te komen, maar zou Nedap het aandurven dat een accountant de uitslagen van de computers en die van de computerbonnetjes natelt?

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.007382 seconds.