Werk aan de ligfietsen dit weekend: bij ... / 2010-03-07

2010-03-07 Werk aan de ligfietsen dit weekend: bij ...
Werk aan de ligfietsen dit weekend: bij Mirjam was er tijdens de afgelopen zomervakantie een spatbord afgelopen wat ik nog eens moest terugzetten na het repareren van de stukke popnagels (vervangen door m3 boutjes, inspiratie bij bevestiging spatborden vervangen - knurft.net). Bij mij was er iets ernstigers defect: de binnenkabel van de voorrem brak een paar dagen eerder. Ik heb die vervangen door een andere binnenkabel. Zondag zijn we een heel stuk gaan fietsen en toen ging ook de binnenkabel van de achterrem er aan. Op exact dezelfde manier: gebroken bij de schroef van de rem zelf. Ik had de kabels wat kort afgesteld om goed te kunnen remmen, maar daardoor maakte ik geen gebruik meer van de volle bocht van het draaiende deel van de schijfremklauwen. Dus maar even de fiets naar binnen en kijken of ik het kan repareren. Kabel vervangen, en toen ik de remklauw er af had liggen zag ik een stelschroefje op de remklauw 'L-PAD IN ⇒'. Daar eens aan gedraait maar dat zat nogal vast. Aan de andere kant een 'R-PAD in ⇒' en die wilde wel draaien. Daarmee blijk ik de fijnafstelling van de brakepads aan te kunnen passen. Dus ik heb de remklauw er weer opgeschroeft, de kabel beter afgesteld zodat de kans op breken minder is en vervolgens de brakepads aangedraaid. Nu onthouden dat ik ze eerst moet terugdraaien bij vervanging.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008257 seconds.