Met alle aankomende wijzigingen op het w ... / 2010-03-11

2010-03-11 Met alle aankomende wijzigingen op het w ...
Met alle aankomende wijzigingen op het werk hebben we besloten om de spamfiltering uit te besteden aan de surfnet mailfilter dienst. Die worden er voor betaald om de filtering dagelijks bij te houden en wij hebben er straks minder tijd voor. Totnogtoe was het natuurlijk altijd onze 'eigen' mailsetup en konden we zelf de spamstats bijhouden, en dat verliezen we.
We hebben eerst students.cs.uu.nl omgezet en vanmorgen cs.uu.nl. In de logs van de studentenmailserver viel me opeens op dat de smtpd ratelimiting (anvil) van postfix aansloeg op de surfnet mailfilters dus ik heb de surfnet mailfilter adressen toegevoegd aan de smtpd_client_event_limit_exceptions setting in postfix. Bij cs.uu.nl gebruiken we postfix, al van toen het nog vmailer heette. In sendmail zou ik voor die IP blokken andere ratelimits kunnen zetten maar postfix heeft blijkbaar alleen de opties default en geen ratelimits.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009111 seconds.