Met alle aankomende wijzigingen op het w ... / 2010-03-11

2010-03-11 Met alle aankomende wijzigingen op het w ... 10 years ago
Met alle aankomende wijzigingen op het werk hebben we besloten om de spamfiltering uit te besteden aan de surfnet mailfilter dienst. Die worden er voor betaald om de filtering dagelijks bij te houden en wij hebben er straks minder tijd voor. Totnogtoe was het natuurlijk altijd onze 'eigen' mailsetup en konden we zelf de spamstats bijhouden, en dat verliezen we.
We hebben eerst students.cs.uu.nl omgezet en vanmorgen cs.uu.nl. In de logs van de studentenmailserver viel me opeens op dat de smtpd ratelimiting (anvil) van postfix aansloeg op de surfnet mailfilters dus ik heb de surfnet mailfilter adressen toegevoegd aan de smtpd_client_event_limit_exceptions setting in postfix. Bij cs.uu.nl gebruiken we postfix, al van toen het nog vmailer heette. In sendmail zou ik voor die IP blokken andere ratelimits kunnen zetten maar postfix heeft blijkbaar alleen de opties default en geen ratelimits.

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004506 seconds.