De verwachte snelheid van PLC netwerk van Devolo meten (DLAN) / 2010-03-20

2010-03-20 De verwachte snelheid van PLC netwerk van Devolo meten (DLAN)
Vandaag was er een bijeenkomst van de pcgg netwerkgroep en dit keer had ik vantevoren wat scripts gemaakt en getest om de theoretische throughput van het dlan netwerk (netwerk over stopcontact) te meten. We hebben er op de lokatie altijd problemen mee, maar toen we er mee begonnen was het stabieler(!) dan de wifi. Dus een keer meten hoe erg het was en hoe het zich in de loop van de dag ontwikkelde leek mij nuttig. Met wat perl kon de output van dlanlist gemasseerd worden om in een rrdtool database te passen en daar uit worden weer grafiekjes gebouwd op dagen dat de 'router' actief is.
  • DLAN throughput zaterdag 20 Maart. De verbetering van 'intern' aan het begin is omdat we de videoprojector in een ander stopcontact gestoken hebben. Dat 'extern' eerder wegvalt is omdat de netwerkkabel uit de dlan adapter gezakt was. Daar helpt niets tegen...
  • DLAN throughput donderdag 18 Maart. Ter vergelijking, de test van de scripts thuis.
Uiteindelijk blijft het dus moeilijk op deze lokatie.
Bij langer meten zonder veel dataverkeer blijven er trouwens continue dezelfde waarden uit dlanlist komen. Thuis heb ik dat opgelost door even iperf in te zetten. Op de bijeenkomsten komt dat verkeer vanzelf.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008427 seconds.