Volgens een brief van Ziggo gaat CNN uit ... / 2010-04-25

2010-04-25 Volgens een brief van Ziggo gaat CNN uit ...
Attention: this item is more than 5 years old, links can be broken and information can have been updated.
Volgens een brief van Ziggo gaat CNN uit het analoge pakket in Utrecht omdat ze van de programmaraad TV5 er op moeten zetten en volgens de Utrechtse programmaraad is dat omdat Ziggo het analoge pakket aan het verkleinen is.

En dat nu pas na allerlei juridische procedures het originele advies uit 2008 wordt uitgevoerd. Ziggo wil eigenlijk alles richting digitaal, en zo meer controle over wat de kijkers doen met het tv-signaal en meer verdienste aan extra pakketten. En Ziggo lijkt niet zo blij te zijn met de invloed van de programmaraden.

Aan de andere kant lijkt de programmaraad ook vooral te kiezen voor 'wat mensen zouden moeten willen kijken' (cultuur) en zenders voor vreemde talen gekoppeld aan actieve minderheden (TVE, Spaans) of waar een flinke partij subsidie achter zit (TV5 Monde, Frans). Dat kunnen ze wel willen maar uiteindelijk kijkt 'men' toch naar RTL-4.

We gaan ons zolangzamerhand afvragen waar we heen willen met TV, alles heeft zo z'n nadelen:

  • Ziggo analoog krimpt in
  • Ziggo digitaal blokkeert actief dat je digitaal opneemt met de PC
  • Digitenne heeft geen BBC
  • XMSnet komt met dvb-c zonder crypto maar levert nog niet in onze straat (en heeft bij hun Internet-dienst nog nooit gehoord van IPv6)
  • Xs4all ging iets met tv doen maar houdt zich ook stil
  • Satelliet vraagt een investering in apparatuur, bekabeling en een tocht naar het dak.

En van alles vraagt een investering in apparatuur. Waarbij je dan per apparaat weer moet controleren of het met de dienst samenwerkt en in hoeverre het nog naar de gebruiker wil luisteren. Als een aanbieder besluit dat BBC 2 logisch kanaalnummer 52 heeft wil ik het weer op 14 kunnen zetten, wat ook niet altijd mogelijk is: de Humax iPVR9200C lijkt dit bijvoorbeeld niet te kunnen, de Samsung P850r wel. De voorkeuzenummers zijn er voor mijn gemak, niet voor de marketing-campagnes van aanbieders.

Rustig afwachten is blijkbaar de beste optie. Het kan ook zijn dat dit veranderend medialandschap een teken is dat het hele idee van TV op z'n retour is. Clay Bennett Cartoon: high-definition television
Update 2010-05-04: Officieel blijkt XMSnet ook niet BBC door te mogen geven. Nog een argument om vooral rustig te wachten hoe dat afloopt.


Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.62 2023/09/19 14:49:50 koos Exp $ in 0.008925 seconds.