Vandaag had ik de tijd om even langs het ... / 2010-07-15

2010-07-15 Vandaag had ik de tijd om even langs het ... 9 years ago
Vandaag had ik de tijd om even langs het xmsnet huis in Utrecht te gaan om eens te vragen naar de voortgang. Ik heb tijden geleden aangegeven bij de xmsnet utrecht postcodecheck dat ik wel interresse heb, maar daar kwam nooit een reactie op. Een medewerker van xmsnet heeft het even nagevraagd en de aanvraag is keurig opgenomen in het systeem maar de interesse in onze buurt is niet groot genoeg op dit moment om te gaan graven, en dat kan afhankelijk van allerlei factoren nog maanden of jaren duren.

Het fiber-to-my-home project schiet dus nog niet op. En dat terwijl het televisie aanbod bij xmsnet (van glashart media) al het verschil met ziggo basis televisie waard is. Technisch op den duur ook: opnemen van digitale televisie met behulp van de computer is iets wat door xmsnet niet geblokkeerd wordt.

Misschien toch maar eens wat buren enthousiast proberen te maken. Dat helpt altijd volgens de mensen van xmsnet. Hallo buren in "Plan 60" in Overvecht in Utrecht: U wilt glasvezel van xmsnet.
Update 2010-07-19: In andere gebieden van Nederland gaat de glasvezel makkelijker: Henk van de Kamer kan in Aalten glasvezel verwachten. En doet dat dus ook van harte. Opmerkelijk is ook dat als 40% van de potentiele aansluitingen zich vooraanmelden het aangelegd kan worden naar alle aanmelders en bij 60% naar alle potentiele aansluitingen, waarbij de niet-klanten dan gewoon een glasvezel koppelpunt in de meterkast krijgen waar verder geen diensten op aangeboden worden. Op zich is dat natuurlijk wel iets wat je huis potentieel meer waard maakt, een glasvezel koppelpunt in de meterkast. Jammer dat je als huiseigenaar in dit land nog nergens de mogelijkheid hebt om te zeggen "doe maar, en ik neem (een deel van) de initiele investering over".

Tags: , , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004022 seconds.