Kom op, wat meer debat over privacy-kwes ... / 2010-08-20

2010-08-20 Kom op, wat meer debat over privacy-kwes ...
Kom op, wat meer debat over privacy-kwesties zou zeer welkom zijn - Trouw

Inderdaad. De plannen waar naar verwezen worden klinken weer erg als het idee van precrime uit de film Minority Report.

Dat soort plannen heeft de Raad van Korpschefs wel vaker. Gelukkig heeft de Raad van Korpschefs helemaal niets te zeggen over het justitie beleid in Nederland. Al zouden ze dat graag willen dus doen ze soms maar vast alsof.

Maar het is aardig van die Raad dat ze er ons er weer eens op wijzen dat de Nederlandse politie graag verregaand de Nederlandse rechtsbeginsels zou overtreden. Niet alleen verkeersagenten op de weg vinden dat ze de wet alleen hoeven te handhaven en zich er niet aan houden. Rechercheurs grasduinen graag in CIOT gegevens. En ook korpschefs van politie vinden blijkbaar dat de Nederlandse grondwet en rechtsbeginsels niet op hun van toepassing zijn. Alleen is dat op een niveau wat een stuk gevaarlijker is voor de samenleving.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008457 seconds.