Ziggo had een aanbieding gestuurd voor ... / 2010-12-18

2010-12-18 Ziggo had een aanbieding gestuurd voor ...
DVB logo Ziggo had een aanbieding gestuurd voor een dvb-c receiver met smartcard. Zo te zien een Samsung DCB-B270R (zie update: niet zeker) en die heeft een feature die ik eigenlijk zeer prettig vind: als je gebruik maakt van een favorietenlijst kun je eigen nummers toekennen aan services. Zodat ik Discovery Channel op voorkeuze 11 kan zetten zoals ik altijd doe. De nummers binnen de 'zenderlijst' blijven wat Ziggo daarvan maakt, inclusief de rare sprongen. De nummers die ik gebruik zijn voor mijn gemak en niet voor dat van de marketing van de aanbieder, dus een ontvanger die me de optie geeft dat aan te passen vind ik wel prettig.

De reden dat dat aanbod nu komt (tot eind 2010) kan ik ook wel raden: volgens berichten gaat in april 2011 het analoge aanbod nog verder terug, naar 25 of zelfs 15 kanalen. De kans dat iets wat we graag kijken zoals Discovery of BBC dan er af gaat is dan redelijk groot.

Dus maar eens naar de Ziggo website en de hele zaak ingevuld dat we die digitale ontvanger willen. Maar dan moet ik een vinkje aanvinken: dat ik de voorwaarden voor automatische incasso accepteer. En automatische incasso wil ik niet, ik betaal Ziggo momenteel via een digitale nota en dat wil ik graag zo houden, ik hou graag controle over mijn geld. Dus maar eens de optie 'bel me terug' ingevuld. Alleen heeft dat op zaterdagmiddag niet het gewenste effect: onze telefoon gaat wel over maar ik krijg niemand van de verkoop te spreken, het gesprek valt gewoon na even weg. Maandag nog maar eens proberen.
Update 2010-12-20: Na nog wat mislukkingen van de 'bel me terug' optie maar eens zelf gebeld naar de klantenservice. Daar konden ze me prima helpen en de bestelling is genoteerd. Betaling gaat net als het gewone basis-abonnement, de settopbox is een Samsung of Cisco (grappig, ik zie bij ziggo geen Cisco SD settopbox..) afhankelijk van wat er in voorraad is. Ik ben dus benieuwd wat het gaat worden. Bevestigingsbrief binnen 5 dagen, levering binnen 2 weken.

Het valt me trouwens op dat ik via het web weinig vermelding van deze aanbieding kan vinden. Als je niet via bovenstaande url naar de ziggo site gaat krijg je de aanbieding ook gewoon niet te zien.
Update 2010-12-21: Het lijkt er op dat Ziggo overweegt per Mei 2011 naar 24 tot 26 analoge kanalen te gaan en de Utrechtse programmaraad een concept-advies heeft uitgebracht waarin inderdaad BBC 2 en Discovery wegvallen.
Update 2010-12-22: Volgens 'mijn ziggo' is de geplande levering van het 'Startpakket DTV' en de 'DTV ontvanger' tussen 24 en 29 december.
Update 2010-12-23: Keurig de bevestigingsbrief van de bestelling ontvangen.
Update 2011-01-01: Iemand heeft het nagevraagd: de hele aanbieding was niet te koop via winkels die ook Ziggo artikelen en diensten verkopen. En ondertussen heeft iemand die na mij het pakket besteld heeft het al binnen en wacht ik nog steeds.
Update 2011-01-06: Een doosje van Ziggo is geleverd. En de winnende inhoud is een Homecast Colorado HD. En deze heeft de goede optie: een favorietenlijst die je zelf kan sorteren. En in favorietenlijst-mode kun je via de volgnummers van de favorietenlijst zappen. Dus ik zet BBC 1 weer op 13 in plaats van 50. En zo'n favorietenlijst als zaplijst heeft nog een enorm voordeel: alle keuzepakket en premium kanalen die we niet hebben zet ik ook niet in de favorietenlijst, en die storen me dus niet bij het zappen.

Deze ontvanger is dus HD (compleet met HDMI uitgang..) en staat op de website van de leverancier voor 189 euro(!): Homecast - HD Colorado - stv kabel webshop


Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009354 seconds.