Trans Link Systems houdt hardnekkig vol ... / 2011-01-05

2011-01-05 Trans Link Systems houdt hardnekkig vol ...
Trans Link Systems houdt hardnekkig vol en gaat de OV-chipkaart als betaalpas testen. Vijfhonderd medewerkers mogen in een test de OV-chipkaart gebruiken om te betalen in diverse winkels op station Amersfoort waar het kantoor van TLS staat: OV-chipkaart getest als betaalpas - nu.nl.

Mijn eerste gedachte bij het lezen is 'TLS heeft dus meer dan 500 medewerkers? en levert nog dit resultaat?'. Maar dat terzijde. Het bericht is ook te lezen alsof het om 500 NS medewerkers gaat.

Ondanks de bekende problemen met de veiligheid van de OV-chipkaart gaan ze dus hardnekkig door op deze basis. Grote kans dus dat er een herhaling komt van wat er in Taiwan al voorspeld is en toch ook doorging en nu fraudegevoelig blijkt: Unsmart Investments in Smartcards - Wired Threat Level. Ik voorspel vergelijkbare problemen als de ov-chipkaart als betaalkaart doorzet als niet eerst op iets veiligers dan mifare classic overgegaan wordt. En als je toch iets beters doet, pak dan gelijk de privacy aan.
Update 2011-01-06 : Webwereld meldt het iets leesbaarder: het gaat om 500 medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen NS test OV-chipkaart als betaalpas - Webwereld met (natuurlijk ..):
Officieel is het niet bekend waarom DNB alleen een beperkte toestemming aan de OV-chipkaart gaf. Volgens de SP gebeurde dit omdat de OV-chipkaart kampt met een gebrekkige beveiliging. Gebruikers kunnen de gegevens op de kaart namelijk eenvoudig uitlezen of zelfs aanpassen.
Uitlezen zou ik niet als fout willen zien (het zijn gegevens over mij, daar wil ik toegang toe!) maar met aanpassen is fraude mogelijk.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008904 seconds.