De ov-chipkaart is nu nog gekraakter, er ... / 2011-01-26

2011-01-26 De ov-chipkaart is nu nog gekraakter, er ... 9 years ago
De ov-chipkaart is nu nog gekraakter, er is een saldo-editor applicatie. Journalisten hebben ook veel langer met een kaart met aangepast saldo kunnen reizen dan origineel door Translink systems aangegeven. Bij controles in de trein wordt een aangepaste kaart niet ontdekt, zelfs niet als de kaart door de kaartautomaat gezien wordt als geblokkeerd.

Ondertussen is er ook de 'uitbreiding', naast het verhogen van het saldo en daarna op de normale manier inchecken wat bij bij de NS incheckpalen dus uiteindelijk gedetecteerd zal worden als fraude is er ook de aanpak om een kaart een fake incheck-record te geven wat bij controle in de trein nog niet gedetecteerd wordt.

Berichtgeving: Info op ov-chipkaart.org: Ik heb het nieuws hierover even neutraal aangekeken, maar dit zijn natuurlijk ook dingen waar ik een Mening™ over heb.

Translink systems blijft op een naïeve manier volhouden dat er niets aan de hand is. Eerst met beweren dat het allemaal heel theoretisch is en dat fraude heel snel gedetecteerd wordt. En nu blijven ze volhouden dat fraude verboden is en dus niet voorkomt. Te hard rijden is ook verboden, toch gebeurt het.

In een ideale wereld vervangt Translink systems de OV-chipkaart nu door iets veiligers wat verbeteringen brengt voor de reiziger, zowel kwa privacy als kwa gebruiksgemak. Een systeem waarbij minimale gegevens opgeslagen worden en zo snel mogelijk aggregatie toegepast word. En tegelijkertijd hoeft de reiziger niet vantevoren te bedenken wat het ideale reisproduct is voor zijn reisbehoefte maar achteraf wordt de beste aanpak berekend. Ja dit zijn tegenstrijdige eisen, maar voor de bedragen die er in Translink systems gestopt zijn kunnen ze ook wat hele knappe koppen inhuren om dat op te lossen. Oh, en met een rfid kaart die wel gewoon leesbaar is zodat de gebruiker z'n eigen kaart kan lezen en het saldo kan zien (en reishistorie) zonder dat daarvoor de kaartautomaat of het loket opgezocht hoeft te worden.

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004861 seconds.