De ov-chipkaart is nu nog gekraakter, er ... / 2011-01-26

2011-01-26 De ov-chipkaart is nu nog gekraakter, er ...
De ov-chipkaart is nu nog gekraakter, er is een saldo-editor applicatie. Journalisten hebben ook veel langer met een kaart met aangepast saldo kunnen reizen dan origineel door Translink systems aangegeven. Bij controles in de trein wordt een aangepaste kaart niet ontdekt, zelfs niet als de kaart door de kaartautomaat gezien wordt als geblokkeerd.

Ondertussen is er ook de 'uitbreiding', naast het verhogen van het saldo en daarna op de normale manier inchecken wat bij bij de NS incheckpalen dus uiteindelijk gedetecteerd zal worden als fraude is er ook de aanpak om een kaart een fake incheck-record te geven wat bij controle in de trein nog niet gedetecteerd wordt.

Berichtgeving: Info op ov-chipkaart.org: Ik heb het nieuws hierover even neutraal aangekeken, maar dit zijn natuurlijk ook dingen waar ik een Mening™ over heb.

Translink systems blijft op een naïeve manier volhouden dat er niets aan de hand is. Eerst met beweren dat het allemaal heel theoretisch is en dat fraude heel snel gedetecteerd wordt. En nu blijven ze volhouden dat fraude verboden is en dus niet voorkomt. Te hard rijden is ook verboden, toch gebeurt het.

In een ideale wereld vervangt Translink systems de OV-chipkaart nu door iets veiligers wat verbeteringen brengt voor de reiziger, zowel kwa privacy als kwa gebruiksgemak. Een systeem waarbij minimale gegevens opgeslagen worden en zo snel mogelijk aggregatie toegepast word. En tegelijkertijd hoeft de reiziger niet vantevoren te bedenken wat het ideale reisproduct is voor zijn reisbehoefte maar achteraf wordt de beste aanpak berekend. Ja dit zijn tegenstrijdige eisen, maar voor de bedragen die er in Translink systems gestopt zijn kunnen ze ook wat hele knappe koppen inhuren om dat op te lossen. Oh, en met een rfid kaart die wel gewoon leesbaar is zodat de gebruiker z'n eigen kaart kan lezen en het saldo kan zien (en reishistorie) zonder dat daarvoor de kaartautomaat of het loket opgezocht hoeft te worden.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.010448 seconds.