Ooit toen ik jong was wilde ik graag lui ... / 2011-03-08

2011-03-08 Ooit toen ik jong was wilde ik graag lui ... 9 years ago
Ooit toen ik jong was wilde ik graag luisteren naar AFN (American Forces Network) Soesterberg. Vanuit Nieuwegein lukte dat soms (meestal niet), maar op de autoradio iets dichter in de buurt lukte dat wel. Mooi om te horen altijd, ik herinner me heel sterk: "It's three o'clock in central europe and the news is next on AFN!"
Dat was toen, ondertussen is het station weg met het verdwijnen van de Amerikanen van Soesterberg. Maar ik kreeg toch een beetje een 'blast from the past' toen ik onderweg naar mijn schoonouders in Brunssum recent een beetje zat te zoeken op de radio en een zender tegen kwam met als RDS ident 'CFN-RFC'. Dat blijkt de Canadian Forces Network (of natuurlijk RĂ©seau des Forces canadiennes) te zijn, de radio zender van het Canadese leger die in de omgeving van Brunssum gewoon 'on-air' is. Het bereik is nog best groot: ik vond de zender bij Windraak en op de terugweg viel het pas weg op de A2 ten noorden van Sittard. Met in het avondprogramma de te verwachten lokale aankondigingen van het leger en makkelijk te luisteren muziek. Maar ook gewoon te beluisteren via een internet radio stream.

Tags: , , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.005363 seconds.