Het komt misschien toch weer een beetje ... / 2011-04-20

2011-04-20 Het komt misschien toch weer een beetje ... 9 years ago
Het komt misschien toch weer een beetje goed met de privacy in Nederland: Steeds meer tegenstand centraal opslaan vingerafdrukken.
Steeds meer gemeenteraden keren zich tegen het opslaan van vingerafdrukken uit het paspoort. Utrecht en Amersfoort willen een einde aan de opslag, zowel centraal (landelijk) als lokaal.
Misschien haal ik het om net niet mijn vingerafdrukken opgeslagen te krijgen buiten mijn paspoort, dat moet in mei van 2011 vervangen worden.

De eerste kamer heeft ook nog wat potentiele schade aan onze privacy voorkomen: AIVD mag toch niet dataminen in alle Nederlandse databases.
Het gaat hier om de aanpassing op de Wet Inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Met deze wet zou het mogelijk worden voor de AIVD om alle databases van alle overheidsinstanties en bedrijven op te vragen om te gebruiken voor “analyse”. Deze wet wat door de Tweede Kamer al goedgekeurd. Maar de Eerste Kamer blijkt haar rol als bewaker van de grondwet dit keer zeer serieus genomen te hebben. Daar ontstond zoveel weerstand dat verder afgezien wordt van verdere behandeling van deze wet.

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004803 seconds.