Opmerkelijk: Na alle eerdere berichten d ... / 2011-04-29

2011-04-29 Opmerkelijk: Na alle eerdere berichten d ...
Opmerkelijk: Na alle eerdere berichten dat de tegenstand tegen het opslaan van vingerafdruk (ook) uit de gemeente Utrecht kwam (Volkskrant). Geformaliseerd door een op 10 maart 2011 aangenomen motie door de gemeenteraad Utrecht om de opslag van biometrische gegevens (vingerafdrukken) te stoppen:
Tekst van de motie: Draagt het college op:
- hiertoe een krachtig signaal af te geven aan de Minister van Binnenlandse Zaken en aan de Tweede Kamer;
- waarbij opgeroepn wordt, de wet zodanig aan te passen dat gestopt wordt met de opslag van biometrische gegevens ten behoeve van een residocumentenregistratie in enig digitaal overheidsregister.
Andere ergernis: bovenstaand is niet te vinden met zoeken in de website van de gemeente op 'vingerafdrukken'. Wat kan ik nog meer aan relevante dingen niet terugvinden?

Maar de uitvoering bij de afdeling burgerzaken van de gemeente Utrecht loopt achter: Eis van afgifte vingerafdrukken voor ID-bewijs op woensdag 27 april officieel afgeschaft - Vrijbit.nl
voorlopig is vrijbit nu in de slag met de gemeente Utrecht, waar de hele volgende dag de afname en opslag van vingerafdrukken vrolijk doorging
Toch nog maar even wachten met dat nieuwe paspoort.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009424 seconds.