Gisteren in de volkskrant een stukje ove ... / 2011-07-12

2011-07-12 Gisteren in de volkskrant een stukje ove ... 8 years ago
Gisteren in de volkskrant een stukje over acquisitiefraude. Eigenlijk ook een vorm van Social engineering. Meestal wordt de term 'Social engineering' gebruikt voor het verzamelen van informatie rond computers maar ik zou in navolging van de uitspraken over social engineering bij 'Off The Hook' de term ruimer willen interpreteren. Ook de manieren waarop acquisitiefrauders proberen hun slachtoffers te benaderen vallen keurig in het rijtje van social engineering.

En nog even dit: de officiele website van het 'steunpunt acquisitiefraude' is http://www.fraudemeldpunt.nl/. Maar wat krijg je als je niet de voor de hand liggende domeinnamen registreert? Dan doet iemand anders dat wel en krijg je dus sites als www.acquisitiefraude.nl, www.advertentiefraude.nl, www.fraudemeldpunt.com volgens het artikel in de volkskrant allemaal van een van de bekendere acquisitiefrauders.

Tags: ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004389 seconds.