ICT en de Nederlandse overheid gaan de l ... / 2011-09-16

2011-09-16 ICT en de Nederlandse overheid gaan de l ... 8 years ago
ICT en de Nederlandse overheid gaan de laatste tijd erg slecht samen. Op zich niets nieuws voor de regelmatige lezers van onder andere Webwereld. Uit de gezamenlijke nederlandse hackerspaces is nu een brandbrief gekomen: zo kan het niet langer, besef van beveiliging moet echt doordringen. De ontwikkelaar op zijn of haar mooie ogen vertrouwen dat het 'gegarandeerd veilig' is duidelijk niet de goede keuze.

brandbrief van nationale hackergemeenschap inzake ICT-beveiliging overheid / brandbrief van nationale hackergemeenschap inzake ICT-beveiliging overheid (PDF) met onder andere:
De Nederlandse hackergemeenschap, vertegenwoordigd door de ondergetekende organisaties, maakt zich zorgen over de beveiliging van ICT-systemen van de Nederlandse overheid. Keer op keer zien wij hoe basale beveiligingsprincipes niet worden toegepast binnen bestaande en nieuwe ICT-systemen.

Recente voorbeelden zijn de kwestie rond Diginotar en de SSL-certificaten, de OV-chipkaart, het elektronisch patiƫntendossier (EPD) en nog vele andere systemen en omgevingen. Wij hebben een omvangrijke lijst van voorbeelden van overheidssystemen die persoonsgegevens bevatten of persoonsgegevens vragen aan burgers waar de beveiliging niet op orde is.

Berichtgeving onder andere: Nederlandse hackers slaan alarm over digibete overheid - Webwereld.

Voor mij nieuws: er is een actieve hackerspace in Utrecht: Randomdata. Misschien, gegeven beschikbare tijd (hahaha) moet ik daar eens kennis mee maken.

Tags: ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004647 seconds.