ICT en de Nederlandse overheid gaan de l ... / 2011-09-16

2011-09-16 ICT en de Nederlandse overheid gaan de l ...
ICT en de Nederlandse overheid gaan de laatste tijd erg slecht samen. Op zich niets nieuws voor de regelmatige lezers van onder andere Webwereld. Uit de gezamenlijke nederlandse hackerspaces is nu een brandbrief gekomen: zo kan het niet langer, besef van beveiliging moet echt doordringen. De ontwikkelaar op zijn of haar mooie ogen vertrouwen dat het 'gegarandeerd veilig' is duidelijk niet de goede keuze.

brandbrief van nationale hackergemeenschap inzake ICT-beveiliging overheid / brandbrief van nationale hackergemeenschap inzake ICT-beveiliging overheid (PDF) met onder andere:
De Nederlandse hackergemeenschap, vertegenwoordigd door de ondergetekende organisaties, maakt zich zorgen over de beveiliging van ICT-systemen van de Nederlandse overheid. Keer op keer zien wij hoe basale beveiligingsprincipes niet worden toegepast binnen bestaande en nieuwe ICT-systemen.

Recente voorbeelden zijn de kwestie rond Diginotar en de SSL-certificaten, de OV-chipkaart, het elektronisch patiƫntendossier (EPD) en nog vele andere systemen en omgevingen. Wij hebben een omvangrijke lijst van voorbeelden van overheidssystemen die persoonsgegevens bevatten of persoonsgegevens vragen aan burgers waar de beveiliging niet op orde is.

Berichtgeving onder andere: Nederlandse hackers slaan alarm over digibete overheid - Webwereld.

Voor mij nieuws: er is een actieve hackerspace in Utrecht: Randomdata. Misschien, gegeven beschikbare tijd (hahaha) moet ik daar eens kennis mee maken.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009782 seconds.