Het is niet eens meer echt verbazend: "P ... / 2012-02-27

2012-02-27 Het is niet eens meer echt verbazend: "P ... 8 years ago
Het is niet eens meer echt verbazend: "Politie schendt wet met bevragingen CIOT-database" - webwereld.nl. Het blijkt nogsteeds de gewoonte om alle informatie die misschien bruikbaar is in een onderzoek op te vragen in plaats van alleen informatie over concrete verdenkingen:
Woordvoerder Florian Vingerhoeds [ van het regiokorps Gelderland-Zuid ] verklaart het hoge aantal antwoorden door het bevragen van meerdere personen in één enkele bevraging. "Wanneer iemand vaak belt met bepaalde telefoonnummers, kunnen we van die personen ook gelijk de naw-gegevens opvragen". Datzelfde geldt volgens hem voor de ip-adressen waarmee iemand vaak communiceert.
Het beste commentaar van Commentaar op "Politie schendt wet met bevragingen CIOT-database" - webwereld.nl:
Al die data opslaan gaat niet aan. We verzinnen een manier waarop de politiediensten die data uniform kunnen opvragen via aanvragen die centraal worden bijgehouden maar waarvoor de antwoorden direct van de aanbieders komen. Die aanvragen moeten digitaal ondertekend worden door een rechter en de telecomaanbieder mag er niet aan voldoen als het signatuur niet klopt. En iedereen mag opvragen of zijn telefoonnummer danwel ip adres in een aanvraag danwel antwoord opgedoken is.

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004194 seconds.