Mooi artikel in de (papieren) Volkskrant ... / 2012-04-28

2012-04-28 Mooi artikel in de (papieren) Volkskrant ... 8 years ago
Mooi artikel in de (papieren) Volkskrant: "Niet hacker, maar bedrijf is schuldig". Een beetje tegenwicht tegen het artikel eerder over de KLPD high-tech crime unit (ik vond dat artikel bij vlagen meer een advertorial "werken bij de KLPD"). De hele discussie die we nog kennen uit de jaren 80 en 90 over 'vinden van veiligheidslekken' versus 'inbreken' komt weer terug alleen zitten we nu in een situatie waar tijdens het zoeken naar de lekken in je site door iemand uit Nederland (die eventueel nog traceerbaar zou kunnen zijn) er tegelijkertijd drie anderen uit andere delen van de wereld ook bezig zijn. En die anderen gaan niet met hun verhaal naar webwereld maar verkopen de gevonden gegevens.

Een beter artikel over computerbeveiliging en de schuldvraag als het misgaat, hoewel Chris Verhoef vooral de oplossing zoekt in betere opleidingen in informatica, toevallig zijn werk. In ieder geval hamert hij op het valideren van invoergegevens (never trust input!) en noemt het boek Writing Secure Code.

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004472 seconds.