Gisteren voor het eerst met de b-grip ru ... / 2012-05-14

2012-05-14 Gisteren voor het eerst met de b-grip ru ...
Gisteren voor het eerst met de b-grip rugzak camera houder op pad geweest. Voor het eerst sinds tijden weer een lange wandeling gemaakt in de bossen en landerijen rond Zeist. Daar had ik de b-grip travel adapter aan mijn rugzak (een goed aantal jaar oude Vaude dagrugzak) vastgemaakt. Ik ben rechtshandig, dus heb ik de b-grip aan de linker schouderband gemaakt.

Met de gewone lens op mijn camera ging het goed. De camera is dan inderdaad goed bereikbaar. Bij de travel adapter zit een regenhoes om de camera te beschermen, bij het minst of geringste druppeltje lijkt me dat wel een idee.

Met de telelens was het geheel duidelijk te zwaar geworden en zakte de b-grip langzaam langs de schouderband naar beneden. De banden van mijn rugzak zijn niet heel dik, maar dan nog ging het geheel langzaam maar zeker naar beneden. De travel kit houdt de basisplaat van de b-grip tegen de draagband van de rugzak aan met een rubber band aan de achterkant. Misschien dat nog iets meer substantie aan de onderkant van de basisplaat zou helpen, zodat er ook grip aan de voorkant van de draagband van de rugzak zou zijn.

De b-grip maakt z'n doel wel waar: de camera hangt vast, en snel grijpbaar. Geen rare bewegingen tijdens het lopen. Ook niet met een telelens eraan.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.57 2022/02/15 21:48:18 koos Exp $ in 0.008590 seconds.