De ING rekening phishers kunnen een goei ... / 2012-05-29

2012-05-29 De ING rekening phishers kunnen een goei ... 7 years ago
De ING rekening phishers kunnen een goeie vertaler betalen...
Er is geconstateerd dat uw online ING rekening nog niet voorzien is van het nieuwe beveiligingssysteem. Wij vragen u dan ook 5-10 minuten van uw tijd om deze update compleet te maken, om zo de beveiliging te voltooien. Gebruikt u onderstaande link:
Na de update zal er door een van onze medewerkers nog contact met u worden opgenomen om het gehele proces te voltooien. Wanneer het gehele proces gereed is zal u weer als vanouds gebruik kunnen maken van het online bankieren via ING BANK.
Vertaling: we loggen in op uw rekening en bellen u voor uw TAN codes.

De site doet het scherm van ING zakelijk na. Als ik daar wat random invul en de gegevens opstuur krijg ik een slecht nagedaan ideal scherm met een captcha eronder (huh?) wat vraagt om allerlei extra persoons gegevens inclusief 'Mobile Nummer'. Daarna een scherm wat in minder slechte ideal stijl vraagt om rekeningnummer, pasnummer, geldigheidsdatum, pincode en e-mail adres en daarna een scherm met 'Dank u wel' met als title 'isi buku tamu'. Wat volgens google translate indonesisch is voor 'gastenboek', een hint voor waar de phishers origineel vandaan komen.

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004240 seconds.