Een (voor mij) nieuwe phishing variant: ... / 2012-07-31

2012-07-31 Een (voor mij) nieuwe phishing variant: ...
Een (voor mij) nieuwe phishing variant:
Wij hebben zojuist van Scooterland B.V een melding binnen gekregen dat er een mislukte transactie heeft plaatsgevonden.
Volgens Scooterland B.V heeft u online een aankoop gedaan op een "Vespa''- Vespa LX 25 ''.
Hierdoor was er gisteren een poging getroffen namens iDeal om een bedrag van 2.799,00 EUR van uw rekening af te schrijven, dit is nog om onbekende reden mislukt.
Er zal dus een 2e poging plaatsvinden om het verschuldigde bedrag af te schrijven, dit zal uiterlijk op donderdag 2 augustus van uw rekening worden afgeschreven door iDeal.
Dit zijn de gegevens:
Totaal bedrag: 2.799,00 EUR
Begunstigde: Scooterland B.V
Artikel Vespa LX 25
Klopt deze transactie niet ?
Dan dient u deze transactie zelf te annuleren, om deze transactie volledig te annuleren dient u al verreisde gegevens in te vullen.
Bij ontbrekende gegevens word de transactie niet geannuleerd.
Dit kan alleen door uw te identificeren met uw verificatie gegevens.
Hoogachtend,
iDeal Nederland
Een nieuwe variant die probeert misbruik te maken van een schrikreactie in de hoop dat mensen eerst klikken en gegevens invullen voor ze doorhebben dat ze opgelicht worden.

Opvallend: verstuurd via een 'e-mail marketing bedrijf': Moshi-Toshi waar vast wel een audit-trail te vinden is. De phishing site draait op een 'eigen' host: http://annuleerbetaling-ideal.info/ op 108.170.17.66 bij 'secured servers'.

Doorgegeven aan de juiste afdeling van ING, die kunnen er meer mee. Trap hier niet in, ik neem aan dat er een poging volgt om 2799 euro van je rekening af te halen.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.57 2022/02/15 21:48:18 koos Exp $ in 0.009048 seconds.