Het landelijke netwerk van slimme meters ... / 2012-09-15

2012-09-15 Het landelijke netwerk van slimme meters ... 7 years ago
Het landelijke netwerk van slimme meters: veiligheid lijkt vooral gestoeld op onderling vertrouwen - Jaap-Henk Hoepman. Een interresant stuk over de veiligheid van de 'slimme meter'. Waarbij de beveiliging vooral lijkt te zijn om de electriciteitsproducenten en electriciteitstransporteurs tegen mogelijk frauderende klanten te beschermen, maar vooral niet om de klanten te beschermen tegen frauderende bedrijven of ongewenst uitlezen door andere partijen.

Ik ben nogsteeds voor een slimme meter die aan de binnenkant mij alle details geeft die ik wil zodat ik zelf mijn energiegebruik in de gaten kan houden en naar de electriciteitsleverancier net voldoende informatie geeft zodat deze een rekening kan sturen. De electriciteitsleverancier wil natuurlijk graag met de directe meetwaarden capaciteitsplanning doen. En dat laatste is natuurlijk waar de schoen tussen mijn privacy en de gewenste nauwkeurigheid voor capaciteitsplanning gaat wringen. Maar nu ik lees dat de eerste concentratie van gegevens bij de kasten in de straat is zie ik een prima oplossing: meet daar het instantane gebruik van de alle aangesloten huishoudens tezamen en gebruik dat voor het direct meten van het gebruik en plannen van capaciteit. De instantane gegevens per huishouden zijn dan veilig in die huishoudens en kunnen daarbuiten niet misbruikt worden, en precies op het laatste punt in het distributienetwerk kan gemeten worden hoeveel energie er afgenomen wordt. De energieleverancier heeft dan voldoende informatie om nauwkeurig productie capaciteitsplanning te doen en benodigde transportcapaciteit te weten en gegevens wat ik wanneer gebruik kunnen niet misbruikt worden.

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004846 seconds.