Opvallend artikel: Portofoon steeds meer ... / 2012-10-15

2012-10-15 Opvallend artikel: Portofoon steeds meer ...
Opvallend artikel: Portofoon steeds meer een smartphone - PI4RAZ met als opmerkingen:
Portofoons en smartphones lijken steeds meer op elkaar. Zowel het uiterlijk, het gebruik als de functionaliteiten komen samen. Een logische ontwikkeling, vindt Arend Massier, Sales Manager bij Motorola-dealer Selecsys: "Een portofoon kan soms te intimiderend overkomen."
Mijn eigen gedachte is dat die ontwikkeling vooral komt omdat de professionele portofoons steeds meer digitale netwerk functies krijgen, zoals de in het artikel genoemde ticket management en e-mail. Dat ze dan minder op een portofoon lijken is in sommige omgevingen (zoals de genoemde hotels) inderdaad een voordeel.

Grappig is dat ik me vandaag juist op de fiets afvroeg of ik met een portofoon voor amateur-radio toepassingen misschien over zou komen als beveiliger of agent, wat in het verkeer niet altijd even handig zou zijn. Als ik het radio-amateur examen gehaald heb wil ik wel beginnen met wat experimenten met een portofoon op de ligfiets. Maar: eerst maar eens dat examen halen!

Gevonden via Beste mederadiozendamateurs, een portofoon is intimiderend. Daarom gaan ze steeds meer lijken op smartphones. http://www.pi4raz.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=3055&Itemid=43 …

Update 2013-02-19: Ik kwam ook een opmerking van Hans PD0AC tegen in I have been scammed! - Ham Radio Blog PD0AC:
Every time I'm driving my car for example, holding a microphone or some hand-held, people slam on their brakes. I can see the wives yell "Slow down, it might be police!" to their husbands.
Dus de gedachte "aangezien worden voor beveiliger of agent" is niet zo vreemd. Maar met een auto is die kans natuurlijk stukken groter dan met een fiets. Om op de fiets aangezien te worden voor politie-agent moet ik op een witte mountainbike door voetgangersgebieden gaan rijden.

Tags: , , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008197 seconds.