De wereld nu helemaal op z'n kop met hel ... / 2012-10-19

2012-10-19 De wereld nu helemaal op z'n kop met hel ... 7 years ago
De wereld nu helemaal op z'n kop met hele gevaarlijke voorstellen: 'Justitie moet dna ziekenhuis gebruiken'. Behalve het omdraaien van de aanname van onschuld (erg populair in Nederland de laatste jaren) zou justitie hiermee ook medisch onderzoek direct bedreigen. Dit is niet waar mensen toestemming voor gegeven hebben bij medisch onderzoek.

En de 'waarborg' over 'alleen inzetten bij ernstige misdrijven' gaat gegarandeerd ook slijten zodra de gegevens toegankelijk zijn. Mooi voorbeeld van een vergelijkbare 'beveiliging' is bij de bewaarplicht telecommunicatiegegevens. Bits of Freedom heeft de 'veiligheden' hiervan onderzocht en noteert in De bewaarplicht als boegbeeld van onze bevrijding - Bits of Freedom:
De bepalingen in het Wetboek van Strafvordering zijn zo ruim geformuleerd dat in theorie van vrijwel iedereen gegevens kunnen worden opgevraagd. Je hoeft niet ‘verdacht’ te zijn, de aanduiding ‘betrokkenheid’ is al voldoende voor een vordering, die niet getoetst wordt door een rechter-commissaris. Dus als uw collega verdacht wordt van de ‘heling van een goed’ (koopt een fiets op straat, bijvoorbeeld), kan de officier van justitie al uw bel-, sms- en internetverkeer van de afgelopen twaalf maanden inzien. Het wordt zelfs grappig, als we de wet goed bestuderen. Als uw zoon verdacht wordt van het ‘gebruiken van een hond als trekkracht’ kan de politie al uw telecomverkeer opvragen.

Blijkbaar heeft de minister wat teveel CSI gekeken. Vergeet niet dat CSI fictie is, mevrouw Schippers.

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.005086 seconds.