Regelmatig kom ik verhalen tegen uit het ... / 2012-11-11

2012-11-11 Regelmatig kom ik verhalen tegen uit het ...
Regelmatig kom ik verhalen tegen uit het buitenland over (lig)fietsers die standaard maar hun fietsritten opnemen met een kleine videocamera om zo beeld te hebben van verkeersgedrag van automobilisten, en de meest rare/gevaarlijke situaties on-line zetten. Vaak compleet met nummerborden, die ik hier even niet noem omdat het om het idee gaat en niet om de specifieke gevallen. Recent zelfs een verhaal van een ligfietser in een velomobiel die zich regelmatig laat volgen door zijn vrouw in een auto met een camera in Zuid-Derbyshire in Engeland: Opdat je het maar weet! - Ligfiets.net waarbij lokale wethouder(!) Michael Stanton opmerkt na maar net de ligfiets op tijd gezien te hebben:
"If it had been one second later I would have killed him. If he gets killed it probably serves him right, but the problem is, he may end up killing or injuring someone else."
Hij heeft later toch iets afstand genomen van die woorden Opdat je het maar weet! Vervolg! - Ligfiets.net.

Dan ben ik toch maar blij dat ik dit in Nederland niet hoef te doen, dat het verkeer eigenlijk in vergelijking zeer vriendelijk is. Een enkele keer een automobilist op de sluiproute rond Fort Voordorp die dan ook wat gevaar oplevert, maar veel minder dan in dit soort filmpjes. En met de afmetingen van ligfiets + fietsaanhanger is mijn plek in het verkeer ook niet de makkelijkste.

Update 2012-12-11: En zelfs video hebben helpt niet altijd: CTC Magazine Article on Road Rage over een advocaat(!) die met een video opname van een doodsbedreiging door een automobilist naar de politie ging en nog heel veel moeite moest doen om activiteit uit de politie te krijgen.

Update 2013-01-14: Ik kwam van het weekend What an RAF pilot can teach us about being safe on the road tegen, een interresant verhaal over hoe straaljagerpiloten leren over de tekortkomingen in het menselijk zicht en daar rekening mee houden, ook interresant voor weggebruikers.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009944 seconds.