Ik heb meegedaan aan de hackcontest ter ... / 2012-11-21

2012-11-21 Ik heb meegedaan aan de hackcontest ter ...
Ik heb meegedaan aan de hackcontest ter ere van 20 jaar SURFcert. Ik vond het belangrijk om mee te doen omdat de Universiteit Utrecht betrokken is geweest bij de opzet van SURFcert.

De contest bestond uit twee delen: een eerste deel waarin een ketting van puzzels opgelost moesten worden. Deze challenge was afgeleid van een van de Dragon Research Group challenges. Elke stap leverde een URL op naar de volgende stap. Een stap met een qr-code met een gemenigheidje er in (de meeste qr-code software leest geen gespiegelde qr-codes), een stap met een .pcap file waar een sessie met urls uit gehaald moesten worden, een stap met een .exe file die een ROT-47 versleutelde url bevatte (waarbij de wat meer op windows gerichte onderzoeker een decompiler zou gebruiken) en een jpg file met een url erin gestopt met steganografie met encryptie.

Het tweede deel was een 'capture the flag': het inbreken in een niet geheel up-to-date windows computer met metasploit en dan het daarop vinden van 5 'flag files'. De inbraak lukte met een msrpc exploit en daarna ging het vinden van de eerste 2 files vlot voor mij. De 3e en de 4e kon ik vinden nadat ik van de meest recent ingelogde gebruiker op het systeem alle 'Recent Document' links aan het volgen was.

Het eindresultaat was dat ik gewonnen heb! Surfnet maakte het gelijk bekend: Spannende hackcontest SURFcert gewonnen door Koos van den Hout.
Juist die gedachtensprongen die nodig waren om alles op te lossen maakte het leuk en uitdagend voor me.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008889 seconds.