Stevig nieuws over de te verwachten land ... / 2013-01-15

2013-01-15 Stevig nieuws over de te verwachten land ...
Stevig nieuws over de te verwachten landelijke commerciële nederlandse DAB+ multiplex vandaag: Landelijke commerciële stations zetten schouders onder DAB+ - radio.nl.

Veel goede voornemens in het artikel. Technische details (en de operatorkeuze) ontbreken nog, maar ik krijg er wel een gevoel bij dat de commerciële zenders gekeken hebben naar hoe het gaat in Duitsland en nu DAB+ zien als manier om echt landelijke dekking te krijgen in plaats van door een lappendeken van FM frequenties met kleinere en grotere dekkingsgebieden. En op de DAB+ multiplex komen naast de 9 radiostations (Sky Radio, Radio Veronica, 538, Slam FM, 100%NL, BNR, Q-music en Sublime FM plus de toekomstige eigenaar van FM kavel A7) ook maximaal 9 extra diensten.

Volgens het artikel zal ook 'ruim' de 40% dekking per 1 september 2013 gehaald worden. Wat de precieze planning is en vooral waar is nog niet vermeld. De 40% halen is natuurlijk relatief makkelijk in de Randstad, maar wie weet is de keuze juist (ook) om de gebieden te bedienen waar de commerciële zenders nu niet (goed) te ontvangen zijn.

Waar ze zeker tegenaan zullen lopen is het tekort aan DAB+ ontvangers, dus ik verwacht veel acties waarbij je een DAB+ radio kan winnen op de diverse commerciële radiostations.

Aanvullend: volgens Radio en TV zenders Nederland verwacht de VCR (Vereniging voor Commerciële Radio) eind januari/begin februari te kunnen melden wat de zenderoperator gaat worden en wat de uitrolplanning is.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008525 seconds.