Gisteren ben ik voor het eerst naar een ... / 2013-03-24

2013-03-24 Gisteren ben ik voor het eerst naar een ...
Gisteren ben ik voor het eerst naar een beurs geweest gericht op radio-amateurs. De landelijke radio vlooienmarkt van de Bosche Radio Amateur Club. Ik was uitgenodigd door een vriend en ik had besloten dat het gezinsleven er toch wel tegenkon dat ik een deel van de zaterdag ontbrak.

De term 'vlooienmarkt' was ook duidelijk terug te zien in de stands, er was een hoog percentage aan verkopers van losse electronische onderdelen en oude electronica modules die hergebruikt zouden kunnen worden voor projecten. Het aandeel verkopers van nieuwe kant-en-klaar apparatuur was klein. Ook waren er wat standjes waar hobbyisten zelf enthousiast vertelden over hun clubs en hun hobby zoals de VERON, werkgroep kunstmanen en de Surplus radio society. Mensen die enthousiast vertellen over hun hobby en ook op zo'n dag iedereen weer eens zien die ze verder eventueel alleen via de radio spreken.

Ik heb er ook wat dingetjes aangeschaft: een extra accu en een antenne verloopplug voor mijn porto en wat ferriet klemmen om apparaten in huis te ontstoren.

Persoonlijk heb ik sterk de neiging deze beurs te vergelijken met de HCC-dagen. De drukte op de vloer is deels vergelijkbaar, het aanbod heeft overeenkomsten (er waren zeker ook aanbieders van computeronderdelen) en de sfeer heeft overeenkomsten. Het aspect bekenden uit de hobby ontmoeten is duidelijk aanwezig voor veel bezoekers. Ik ben ook mensen tegengekomen die ik langs andere wegen ken die tegenwoordig ook iets doen met amateur radio. In vergelijking met de HCC dagen waren er ook een paar aanbieders van spullen die erg verdwaald leken (bijna letterlijk spiegeltjes en kraaltjes) maar die niet te klagen hadden over aanloop. Ook is er sommige jaren een file bij de A59 en zijn er parkeerproblemen. Ik weet nog wat de HCC-dagen in de stad Utrecht konden aanrichten.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.007701 seconds.