Afgelopen weekend waren we op een campi ... / 2013-05-16

2013-05-16 Afgelopen weekend waren we op een campi ...
Danger: Beware of Ham Radio Operator Afgelopen weekend waren we op een camping in Velsen-zuid. Ik had de Wouxun porto mee en heb wat naar de repeaters geluisterd uit de buurt en CQ geroepen.

Ik vroeg me af op welke frequenties ik het 'mills on the air' evenement had kunnen tegenkomen, want dat lukte me tijdens het weekend niet echt. Toch maar eens de vraag hoe ik die frequenties had kunnen vinden op het zendamateur.com forum gesteld en daar kwam een goeie uitleg met voorbeelden op terug. Voor 'echt' DX werk zal vaak een HF zendontvanger nodig zijn, dus.

Als ik toekom aan het bouwen van een flexibele 2m/70cm antenne is het ook wel een idee om te zorgen voor voldoende scheerlijn en coax om die antenne op een camping in een nabijgelegen boom te hangen zodat lokale en minder lokale contacten wat makkelijker zijn.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008928 seconds.