We hebben een nieuwe televisie aangescha ... / 2013-05-19

2013-05-19 We hebben een nieuwe televisie aangescha ... 7 years ago
We hebben een nieuwe televisie aangeschaft voor in de woonkamer. De wensen die ik had (voldoende ingangen) bleken in elke 'woonkamer' TV aanwezig te zijn dus dat was geen probleem, maar hielp ook niet bij selecteren. Uiteindelijk is het een Samsung geworden. Die ook 3D aankan en 'Smart Hub' heeft. Er zit gewoon een utp aansluiting aan de TV en dus had de TV ook al snel een IPv4 adres (nee, de TV doet geen IPv6 helaas).

In het 'Smart Hub' menu zitten dan ook 3D demo filmps, die vanaf een streaming service op Internet afgespeeld worden. En daar blijkt dat de ongeveer 8 megabit die we momenteel krijgen (het is wat afgezakt met het recente regenweer) een bottleneck is voor 3D HD content. Sommige films werden regelmatig onderbroken door een 'Loading...' indicator. Nu geeft de 3D demo applicatie bij het starten ook wel aan dat er 'breedband Internet' nodig is, alleen geen enkele indicatie wat precies 'breedband' is.

In het 'Smart Hub' menu zitten ook opties om films on-line te huren via onder andere movie max online. Ik weet niet of die apps zich iets meer aanpassen aan de beschikbare bandbreedte (vraag ook gesteld aan movie max klantenservice). De klantenservice gaf wel aan dat er breedband nodig is en een kabelverbinding met de TV de voorkeur heeft, maar niet de gewenste bandbreedte (misschien had ik de vraag ook niet helemaal duidelijk gesteld).

Tags: , ,

, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred.

PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers pgp key statistics for 0x5BA9368BE6F334E4 Koos van den Hout
RSS
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated in 0.004444 seconds.