Ik heb er nog geen metingen aan kunnen d ... / 2013-06-19

2013-06-19 Ik heb er nog geen metingen aan kunnen d ...
Ik heb er nog geen metingen aan kunnen doen maar de zelfgebouwde PA0FBK 2m/70cm portable coax antenne doet het in ieder geval beter op 70cm dan de standaard spriet van mijn Wouxun KG-UVD1P portofoon.

De antenne is duidelijk gevoelig voor van alles in de omgeving: ophangen in de buurt van actieve LCD schermen leverde ook al heel slechte resultaten op, en een eerdere test hangend aan een verfroller-stok die van metaal bleek was ook al geen succes.

Het toekomstig gebruik is dus duidelijk aan een lijntje de boom in of op een andere manier vrij ophangen ver van allerlei storingsbronnen.

En nog iets van tijdens het bouwen: voldoende licht op de werkplek is nuttig. Ik had een keer 's avonds aan het op lengte maken en strippen van coax gewerkt en toen ik het resultaat goed bij daglicht zag wist ik dat ik al wat dingen over ging doen.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009108 seconds.