Met de PA0FBK antenne in de appelboom in ... / 2013-07-19

2013-07-19 Met de PA0FBK antenne in de appelboom in ...
Met de PA0FBK antenne in de appelboom in de achtertuin kom ik goed over de PI3UTR repeater volgens zowel de online stream als een vriendelijke radio-amateur die een ontvangstrapport gaf. De ontvangst is nooit het probleem maar de repeater werken is met de bijgeleverde rubberduck (sprietantenne) niet goed verstaanbaar mogelijk vanuit huis.

In de appelboom is niet zo hoog: de top van de antenne hangt nu op circa 2.5 meter boven de grond. Met iets uit het zolderraam moet meer te bereiken zijn.

Update: In een wat langere conversatie met een amateur via PI3UTR kwam ik erachter dat mijn stem beter klonk met de interne microfoon van de Wouxun KG-UVD1P dan met de speakermicrofoon die ik gebruikte. Toch eens kijken of er aan die speakermicrofoon nog wat te verbeteren valt. En ontvangst op de 2 meter amateur band en in andere VHF banden blijft moeilijk als mijn laptop ook maar enigzins in de buurt is, maar dat is eigenlijk geen nieuws.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.007214 seconds.