Bladerend op het web kun je soms prachti ... / 2013-09-03

2013-09-03 Bladerend op het web kun je soms prachti ...
Bladerend op het web kun je soms prachtig verdwalen en grappige dingen ontdekken. Zo zocht ik op een overzicht van amateur radio repeaters in Oostenrijk volgens de Oostenrijkse radio-amateur vereniging (engelstalig) en kwam daar ook de zoekmethode op de Duitse radio-amateur website tegen met lijst amateur radio repeaters in Oostenrijk verzameld door DL3EL (duitstalig) waar ik via de repeater in Fiss de website van Österreichischer Versuchssenderverband, Landesverband Tirol, OE7 tegen kom dat ze ook een Hafelekarhütte Österreichischer Versuchssenderverband, Landesverband Tirol, OE7 hebben, dus een berghut waar je als radio-amateur kunt verblijven en verbindingen kunt maken. Een voor mij onverwachte combinatie, maar bij verder nadenken niet heel vreemd. Hoge locaties kunnen interresante voordelen hebben voor de radiohobby.

Meerdere van de repeaters op de bovengenoemde lijsten staan trouwens op skilift installaties. In Oostenrijk zijn dat natuurlijk plekken waar hoog infrastructuur is voor repeaters. Andere repeaters in Oostenrijk hebben zonnepanelen voor de stroomvoorziening.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008935 seconds.