De aandrijfketting van mijn Nazca Pionee ... / 2013-09-04

2013-09-04 De aandrijfketting van mijn Nazca Pionee ...
De aandrijfketting van mijn Nazca Pioneer ligfiets was weer aan vervanging toe. Ik ga tegenwoordig voor dit soort onderhoud naar Rijwielpaleis Bilthoven. Klinkt misschien als een ouderwetse rijwielenhandel maar is een zeer moderne en goed uitgeruste winkel en werkplaats waar je ook terecht kan met allerlei soorten racefietsen en met ligfietsen. Ze verkopen ze niet, maar ze zijn niet bang voor onderhoudswerkzaamheden aan ligfietsen.

Vantevoren had ik besproken in de winkel dat ik van de (al een keer vervangen) Shimano Deore aandrijflijn toch naar net iets stevigers/betere kwaliteit wilde. Ik gebruik de ligfiets 4 dagen per week normaal, waarvan 3 met de fietskar er achter, dus het geheel wordt goed gebruikt.

Dus het is een Shimano SLX HG80 9-speed geworden. En een nieuwe set derailleurwieltjes (TACX T4050). En een nieuwe PC-971 9SP ketting. Eigenlijk 3 nieuwe kettingen: de hele ketting van de ligfiets is 2.8 normale kettingen lang.

Ik ben benieuwd hoe dit op de lange termijn gaat bevallen. Op de korte termijn rijdt het heerlijk stil en heb ik het idee dat de fiets net iets beter trapkracht omzet in snelheid.

Tags: ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.009354 seconds.