Vandaag probeerde ik op de fiets een opr ... / 2013-09-06

2013-09-06 Vandaag probeerde ik op de fiets een opr ...
Vandaag probeerde ik op de fiets een oproep via de PI3UTR repeater te beantwoorden maar ik kwam er niet verstaanbaar overheen volgens de reactie van de oproeper. Ik fietste op dat moment tussen de huizen van De Bilt. Een paar minuten later probeerde ik het nog toen ik tussen de huizen uit was maar de originele oproeper was toen blijkbaar al weg. Toch weer te weinig signaal richting repeater.

Ik had niet de 'counterpoise' (extra draad ter vervanging van aarding) aan de porto zitten en op de fiets zit de porto natuurlijk aan de riem. Misschien moet ik maar weer een nieuwe aarddraad maken (de vorige is door de katten ingekort..) en voor langere fietstochten naar een betere antenne opstelling op de fiets kijken dan hangend aan mijn riem.

Volgens diverse beschrijvingen moet een counterpoise voor 2 meter amateurband een kwart golflengte zijn. Dus als ik het netjes doe: 51 centimeter draad aan een aardpunt van de porto.

Tags: , ,

IPv6 check

Running test...
, reachable as koos+website@idefix.net. PGP encrypted e-mail preferred. PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 local copy PGP key 5BA9 368B E6F3 34E4 via keyservers

RSS
Meningen zijn die van mezelf, wat ik schrijf is beschermd door auteursrecht. Sommige publicaties bevatten een expliciete vermelding dat ze ongevraagd gedeeld mogen worden.
My opinions are my own, what I write is protected by copyrights. Some publications contain an explicit license statement which allows sharing without asking permission.
Other webprojects: Camp Wireless, wireless Internet access at campsites, The Virtual Bookcase, book reviews
This page generated by $Id: newsitem.cgi,v 1.58 2022/12/12 15:34:31 koos Exp $ in 0.008725 seconds.